Wilt u eenvoudig veel geld besparen op uw zorgverzekering 2016? Gebruik dan de vergelijker op deze pagina. Deze is naar eigen wens in te stellen. Hoe hoog mag het eigen risico worden en welke aanvullende pakketten kiest u? Binnen enkele klikken hebt u de zorgverzekering 2016 die bij u past!

ZORGVERZEKERING 2016 VERGELIJKEN

Tips voor Zorgverzekering vergelijken 2016

Met het vergelijken van zorgverzekeringen kan tot honderden euro’s per jaar bespaard worden. Het slim kiezen van de hoogte van het eigen risico en alleen de aanvullende pakketten nemen die bij uw situatie passen leveren al een flinke besparing op. Ook leeftijd speelt een rol. Zo bieden verzekeraars ook een Zorgverzekering vanaf 18 jaar die extra voordelig is. Een aantal tips om de juiste keuzes te maken.

Tip 1: Overstappen van zorgverzekeraar

Het overstappen van zorgverzekeraar of veranderen van zorgverzekering kan verschillende redenen hebben. Wie zwanger is heeft andere zorg nodig en wie een bril gaat dragen zal zijn zorgverzekering daar op aanpassen. Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen die interessant zijn voor mensen die bril of lenzen nodig hebben. Het kan ook zijn dat u ontevreden bent over de service van een zorgverzekeraar. Zo stapte vorig jaar 6% over naar een andere aanbieder. Het overstappen is niet moeilijk, u hoeft zich niet zelf af te melden bij de huidige verzekeraar. Belangrijk detail: u moet wel voor eind januari de overstap gemaakt hebben.

Tip 2: Check de basisdekking van de zorgverzekering

De basisdekking is iets wat elk jaar gewijzigd wordt. Deze bestaat wel uit dezelfde punten bij iedere zorgverzekeraar. Dat hoeft dus niet vergeleken te worden. Wat wel flink verschilt is de prijs die u betaald.Zo liggen de prijzen bij studentenverzekeringen beduidend lager dan bij verzekeraars met wat meer service die geboden wordt. Het is aangeraden om goed na te denken over welke aanvullende zaken u nodig heeft. Zo betaald u nooit te veel en niet voor zorg die u niet nodig hebt. Deze extra zorghulp valt eenvoudig aan te vinken in de vergelijker. De voordeligste aanbieder komt vanzelf tevoorschijn.

Tip 3: Hoe hoog mag het eigen risico zijn?

De hoogte van het eigen risico in Nederland voor 2016 ligt tussen de 385 en 885 euro. Verplicht en minimaal is het vastgesteld op 385 euro. Het kan verhoogt worden tot hoogstens 885 euro. Eigen risico wat boven de 385 euro valt noemen we het vrijwillig eigen risico. U kunt het eigen risico verhogen als u maandelijks minder aan premie wilt betalen. Wilt u dat alles voor u wordt bekostigd vanaf het minimum bedrag van 385 euro, dan kiest u voor een eigen risico dat zo laag mogelijk is. Zo komt u niet voor plotseling hoge kostenposten te staan.

Tip 4: Wanneer vergelijken?

Op Verstandig-vergelijken.nl kunt u kiezen wat u maximaal aan eigen risico kwijt wilt zijn in 2016 en voor welke dekkingen u verzekerd wilt zijn. Er is momenteel nog geen informatie over de basisdekking en aanvullende verzekeringen bekend gemaakt. Eind november kunt u beginnen met zorgverzekering vergelijken 2017 en zo veel besparen op uw premie.