AUTOVERZEKERING VERGELIJKER
Gebruik de handige autoverzekering vergelijker en ervaar zelf hoe ook u honderden euro's kunt besparen met het vergelijken van autoverzekeringen! Stel de verschillende opties in en de vergelijker tovert voor u het resultaat tevoorschijn. De autoverzekeringen van de volgende verzekeraars worden met elkaar vergeleken: Zelf.nl, Verzekeruzelf, Witgeld, Unive, OHRA, Aon Direct, en Delta Lloyd.
Meer lezen over autoverzekeringen? Op www.auto-verzekering.net en www.autoverzekeringafsluiten24.nl leest u meer informatie.

Autoverzekering vergelijker: Waar op letten?

Voordat je gaat autoverzekering vergelijken moet je op een aantal zaken letten. Voor schade aan anderen is het verplicht om een verzekering af te sluiten. Als je schade aan je eigen auto ook wilt dekken dan moet je een aparte autoverzekering nemen. Wat ook niet onbelangrijk is om over na te denken is de hoogte van het eigen risico. Dit kan invloed hebben op je maandelijkse premie. Hoe hoger het eigen risico, des te lager zal het maandbedrag zijn. Verder hangt de hoogte van de premie af van het aantal jaren dat je schadevrij gereden hebt, je leeftijd en het aantal kilometers dat je rijdt. Ben je van plan om autoverzekering vergelijker te gaan gebruiken dan volgen hier enkele tips om je op weg te helpen.

Opbouw jaren schadevrij

Wanneer je geen schade maakt dan bouw je schadevrije jaren op. De hoogte van de verzekeringspremie hangt hier deels van af. Hier komt het begrip bonus-malus om de hoek kijken. De hoogte van het aantal jaren schadevrij hangt nauw samen met de hoogte op de bonus-malus ladder. En dit zorgt ervoor dat je steeds hogere korting krijgt. De hoeveelheid korting verschilt nogal per verzekeraar. Wanneer je wel schade rijdt, verdwijnt de korting en wordt het te betalen maandbedrag hoger. Het opbouwen van schadevrije jaren begint dan weer van voren af aan. Er zijn verzekeraars die je beschermen als je schade rijdt, dit heet no-claim. Je zakt dan geen treden omlaag op de ladder. Nadeel is wel dat je schadevrije jaren dan wellicht vervallen. Als je dan overstapt naar een andere verzekeraar kan je premie omhoog gaan. De hoeveelheid schadevrije jaren wat je opbouwt staat compleet los van de aanbieder van je autoverzekering. De jaren kun je gewoon meenemen naar de volgende dus.

WA Autoverzekeringen

Het is ook verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WA) te hebben. Hiermee ben je tegen materiële- en letselschade verzekerd als je verantwoordelijk bent voor deze schade aan anderen. Het kostenplaatje bij dit soort schade kan gigantisch oplopen. Denk maar eens aan iemand die door jouw toedoen niet meer kan lopen of werken. De schade aan materiaal of letsel kan zo zelfs oplopen tot in de miljoenen euro’s.

Beperkt casco autoverzekeringen

De WA verzekering geldt enkel voor schade aan anderen. Om de schade aan je eigen voertuig te dekken kun je hiernaast nog een verzekering afsluiten.. De beperkt casco autoverzekeringen dekken je wanneer je auto gestolen wordt, bij stormschade en bij een ongeluk met een groot dier bijvoorbeeld.

Volledig casco verzekeringen

De volledig casco verzekering is completer dan de beperkt casco verzekering. We kennen deze verzekering ook als de all-risk verzekering. Nu ben je ook gedekt voor schade aan je eigen voertuig, die je zonder opzet gemaakt hebt. Het voordeel is dat je de schade die een ander aan jouw auto veroorzaakt heeft sneller kunt krijgen. Dit omdat je eigen verzekeraar dit eerst regelt en daarna pas de schade verhaalt op de veroorzaker.

Hoeveel kilometers per jaar?

Het aantal kilometers per jaar is een belangrijk gegeven voor de verzekeraar, hier wordt dan ook meteen naar gevraagd. Hoe hoger het aantal kilometers, des te hoger zal het risico zijn wat je loopt. De premie zal ook stijgen. De verzekeraar zal je royeren wanneer blijkt dat je meer kilometers gereden hebt dan je hebt opgegeven. Het is verstandig om hierin niet te frauderen. Bij een hoger aantal kilometers kun je dit beter tijdig aangeven, dan wordt het gewijzigd en de premie hierop aangepast. Zo voorkom je problemen achteraf.

Leeftijd belangrijk

Leeftijd is belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering. Dit omdat er twee groepen zijn die volgens onderzoek het meeste schade rijden. Dit zijn de personen tussen de 18 en 24 jaar en de groep personen boven de 55 jaar. Zij betalen meer premie dan de leeftijden ertussen.

Eigen risico

Een eigen risico heeft te maken met de schade aan je eigen voertuig. De WA verzekering heeft is dus zonder eigen risico, maar de beperkt casco en volledig casco verzekeringen hebben dit wel. Er kan gekozen worden voor een eigen risico tussen de 0 en 750 euro. Alles boven dit bedrag wordt betaald door de verzekering. Soms krijgen jongeren vanzelf een hoger eigen risico, omdat ze meer kans hebben op schade.

Autoverzekering vergelijker instellen

Het is niet gemakkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod autoverzekeringen. Gelukkig zijn er de vele autoverzekering vergelijkingssites die een helpende hand bieden. Ga dus vooral na in hoeverre je verzekerd wilt zijn. Als je net je rijbewijs behaald hebt is het bijvoorbeeld beter om een tweedehands auto voor weinig geld aan te schaffen om eerst eens goed te leren rijden. De verzekering kan dan aan de lage kant blijven. Met verzekeringen vergelijken bespaar je al snel honderden euro's per jaar.

Besparen op uw autokosten?

Ten slotte geven we nog enkele tips om uw maandelijkse autolasten zo laag mogelijk te houden.
- Ga voor de voordeligste autoverzekering: Dit spreekt voor zich natuurlijk, met de autoverzekering vergelijker hebt u deze zo gevonden.
- Ga verstandiger om met bagage: Hoe zwaarder u uw auto belaadt, des te meer brandstof deze verbruikt. Let daarom goed wat u wel en niet meeneemt.
- Houdt de bandenspanning in de gaten: Ook hier kunt u brandstof besparen, als de spanning goed afgesteld is hoeft u minder brandstof te verbruiken.
- Stap niet te snel naar de garage voor een reparatie: Voor reparaties die klein zijn kunt u beter eens om u heen kijken of u iemand kent die dit kan repareren, bespaart u veel geld.
- Beperk schade waar mogelijk en rijdt normaal: Zeer belangrijk natuurlijk om gewoon goed op te letten in het verkeer, voldoende afstand te houden en geen alcohol/drugs achter het stuur!
Dit jaar overstappen van zorgverzekering? Vergelijk zorgverzekeringen 2017 en bespaar veel geld op de zorgpremie volgend jaar.

"Top, eenvoudig de voordeligste autoverzekering gevonden, bedankt!"

Nico Straathof
Leiden