REISVERZEKERING VERGELIJKEN

Voor de doorlopende reisverzekeringen worden de verzekeringen van de volgende verzekeraars met elkaar vergeleken: Allianz Global Assistance, Aon Direct, Delta Lloyd, KNMV Verzekeringen, Meeus Verzekeringen, Nederlanden van Nu, OHRA, onna-onna, Route Mobiel, Unive, Verzekeruzelf, Witgeld, Zelf.nl.

Reisverzekering vergelijken online

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk het liefst dat jou en je eventuele reisgenoten niets overkomt. Niets is zo vervelend als ziek worden in het buitenland of te maken krijgen met diefstal, zakkenrollers of andere narigheid. Om te voorkomen dat je hoge kosten hebt als je iets overkomt op reis is het verstandig een goede reisverzekering af te sluiten. Je kunt de reisverzekeringen van diverse aanbieders heel eenvoudig met elkaar vergelijken op deze website.

Kies een verzekering die bij jou past

Let op bij het afsluiten van een reisverzekering dat je niet te veel betaalt. Ga je alleen in Europa op vakantie en doe je niet aan “gevaarlijke” sporten zoals duiken, surfen of bergbeklimmen, dan hoef je hiervoor ook niet te worden verzekerd, evenmin voor het meenemen op vakantie van dure uitrusting voor de beoefening van deze sporten. Dit kan flink schelen in de premie die je moet betalen. Als je jaarlijks meerdere keren op vakantie gaat is het vrijwel altijd voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je kunt ook een verzekering afsluiten als je bij een reisbureau een vakantie boekt, maar dit is in de meeste gevallen duurder omdat je dan een percentage van de totale reissom betaalt. Een doorlopende verzekering kent een vaste jaarpremie en dat is goedkoper dan steeds een losse verzekering afsluiten, tenzij je maar zeer zelden op vakantie gaat.

De dekking en voorwaarden kunnen flink verschillen

De voorwaarden kunnen per verzekering flink verschillen. Een lage premie is leuk, maar kijk goed naar de voorwaarden en wat deze verzekering wel en niet vergoedt. Ook de maximaal te vergoeden bedragen kunnen een graadmeter zijn. Wordt bij verlies of diefstal van je camera, telefoon of tablet de nieuwprijs vergoed of de dagwaarde? Met vergoeding van de dagwaarde zul je flink moeten bijbetalen om het gestolen of verloren goed opnieuw aan te schaffen.

Een goede reisverzekering is een verstandige keus

Het is zeker verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Veel mensen denken dat hen op reis niets zal overkomen, maar als er wel wat gebeurt kun je voor vervelende verrassingen kom te staan. Zo vergoedt de basisverzekering voor ziektekosten bij voorbeeld lang niet alle medische kosten in het buitenland. Als je buiten Nederland ziek wordt of een ongeluk krijgt kan het zijn dat de kosten die niet binnen de basis zorgverzekering vallen op jou worden verhaald. Dat kan flink oplopen, want net als in Nederland is medische zorg erg duur. Een goede reisverzekering vergoedt ook grotendeels of volledig dit soort medische kosten.

Vergelijk en kies

Vergelijk de verzekeringen waar je interesse in hebt en maak een weloverwogen keuze. Je gaat zorgeloos op reis als je weet dat je goed verzekerd bent tegen diefstal, ongevallen, ziekte of het onverhoopt niet door kunnen gaan van je reis. Want ook als je niet op vakantie kunt wegens ziekte of een andere dringende reden, vergoedt de verzekering in de meeste gevallen het grootste deel van de reissom.

Eind november worden de premies van de zorgverzekeringen voor 2017 bekend gemaakt. Ga dus dan weer zorgverzekering vergelijken 2017 en bespaar vele euro's op uw maandelijkse premie volgend jaar.