UITVAARTVERZEKERING VERGELIJKEN

Bent u op zoek naar de voordeligste uitvaartverzekering? Dan bent u bij Verstandig-vergelijken.nl aan het juiste adres. Hier kunt u eenvoudig de kosten van uw uitvaart berekenen door een aantal keuzes te maken. Gaat u voor een begrafenis of voor een crematie? En hoeveel bezoekers verwacht u te hebben? Door deze vragen te beantwoorden kan er een goede schatting worden gemaakt van de uiteindelijke kosten. Tenslotte is het mogelijk om de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken om te zien waar u het voordeligst uit bent.

Tips voor uitvaartverzekering vergelijken

Onze uitvaart is een onderwerp waar we het niet graag over hebben. Toch is het verstandig dit soort zaken op tijd geregeld te hebben. Een begrafenis met alles er op en er aan kan flink in de papieren lopen. En wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten dan zijn de kosten voor de nabestaanden. Beter is het dus om eens rustig te bekijken wat er allemaal mogelijk is en wat de persoonlijke voorkeuren zijn. Hoe eerder de uitvaartverzekering wordt afgesloten des te lager kan het maandelijkse bedrag kan blijven. Waarom een uitvaartverzekering en welke soorten zijn er? Wij lichten het op deze pagina kort toe. Op de onafhankelijke website Uitvaartverzekeringvergelijken.nl vind je meer uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekering dekt de kosten

Het bedrag dat gemoeid is met een begrafenis of crematie loopt al snel in de duizenden euro’s. En er zijn maar weinig mensen die dit zomaar even op kunnen hoesten. Wanneer er veel gespaard is kan het mogelijk betaald worden, maar meestal niet. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er uitvaartverzekeringen. Door maandelijks een vast (klein) bedrag aan premie te betalen zorgt men er voor dat men niet voor financiële verrassingen komt te staan als het eenmaal zo ver is. Wanneer de persoon in kwestie komt te overlijden wordt de uitvaart naar eigen wens geregeld en is men gedekt voor alle kosten. Zo kan iedereen rustig afscheid nemen zonder al te veel afleiding.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn diverse manieren om een uitvaart te regelen met behulp van een uitvaartverzekering. Er kan gekozen worden om een bepaald bedrag uitgekeerd te krijgen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de premie die betaald is en de voorwaarden van de verzekering. Dit noemen we de kapitaalverzekering. Hiermee kunnen de nabestaanden (een groot deel van) de uitvaart mee betalen. Bij een naturaverzekering wordt er geen geld uitgekeerd, maar diensten en goederen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kan gekozen worden uit een basispakket en indien gewenst enkele aanvullende diensten. In het basispakket zitten de standaardzaken van een uitvaart die worden geregeld. Ten slotte is het mogelijk om een koopsomverzekering af te sluiten. In dit geval wordt eenmalig een bedrag ingelegd bij de verzekeraar. Dit geld wordt gebruikt om de uitvaart (gedeeltelijk) te betalen.

Goed opletten

De keuze waarvoor men kiest hangt dus deels af van het budget. Wanneer er veel spaargeld is hoeft er waarschijnlijk geen uitvaartverzekering te worden afgesloten. Maar voor de meeste mensen is het wel aan te raden. En wel op tijd, zo kan de maandelijkse premie zo laag mogelijk blijven. Meer informatie over uitvaartverzekeringen kun je vinden op de website van het Uitvaartverzekering Informatie Centrum. Dit is een onafhankelijke website waar ze uitleg geven over alles wat met uitvaartverzekeringen te maken heeft.

Vanaf eind november is het ieder jaar weer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken. De zorgverzekeraars maken hun premies weer bekend en deze zullen dan te vinden zijn in de bij gewerkte vergelijker. Houd de zorgverzekering vergelijken 2017 pagina daarom goed in de gaten.