Zorgverzekering 2017 vergelijken

Wilt u eenvoudig veel geld besparen op uw zorgverzekering 2017? Gebruik dan de vergelijker op deze pagina. Deze is naar eigen wens in te stellen. Hoe hoog mag het eigen risico worden en welke aanvullende pakketten kiest u? Ga zorgverzekering 2017 vergelijken en binnen enkele klikken hebt u de zorgverzekering 2017 die bij u past!

Tips voor Zorgverzekering 2017 vergelijken

Met het vergelijken van zorgverzekeringen kan tot honderden euro’s per jaar bespaard worden. Het slim kiezen van de hoogte van het eigen risico en alleen de aanvullende pakketten nemen die bij uw situatie passen leveren al een flinke besparing op. Ook leeftijd speelt een rol. Zo bieden verzekeraars ook een Zorgverzekering vanaf 18 jaar die extra voordelig is. Een aantal tips om de juiste keuzes te maken.

Tip 1: Overstappen van zorgverzekeraar

Het overstappen van zorgverzekeraar of veranderen van zorgverzekering kan verschillende redenen hebben. Wie zwanger is heeft andere zorg nodig en wie een bril gaat dragen zal zijn zorgverzekering daar op aanpassen. Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen die interessant zijn voor mensen die bril of lenzen nodig hebben. Het kan ook zijn dat u ontevreden bent over de service van een zorgverzekeraar. Zo stapte vorig jaar 6% over naar een andere aanbieder. Het overstappen is niet moeilijk, u hoeft zich niet zelf af te melden bij de huidige verzekeraar. Belangrijk detail: u moet wel voor eind januari de overstap gemaakt hebben.

Tip 2: Check de basisdekking van de zorgverzekering

De basisdekking is iets wat elk jaar gewijzigd wordt. Deze bestaat wel uit dezelfde punten bij iedere zorgverzekeraar. Dat hoeft dus niet vergeleken te worden. Wat wel flink verschilt is de prijs die u betaald.Zo liggen de prijzen bij studentenverzekeringen beduidend lager dan bij verzekeraars met wat meer service die geboden wordt. Het is aangeraden om goed na te denken over welke aanvullende zaken u nodig heeft. Zo betaald u nooit te veel en niet voor zorg die u niet nodig hebt. Deze extra zorghulp valt eenvoudig aan te vinken in de vergelijker. De voordeligste aanbieder komt vanzelf tevoorschijn.

Tip 3: Hoe hoog mag het eigen risico zijn?

De hoogte van het eigen risico in Nederland voor 2016 ligt tussen de 385 en 885 euro. Verplicht en minimaal is het vastgesteld op 385 euro. Het kan verhoogt worden tot hoogstens 885 euro. Eigen risico wat boven de 385 euro valt noemen we het vrijwillig eigen risico. U kunt het eigen risico verhogen als u maandelijks minder aan premie wilt betalen. Wilt u dat alles voor u wordt bekostigd vanaf het minimum bedrag van 385 euro, dan kiest u voor een eigen risico dat zo laag mogelijk is. Zo komt u niet voor plotseling hoge kostenposten te staan.

Tip 4: Wanneer vergelijken?

Op Verstandig-vergelijken.nl kunt u kiezen wat u maximaal aan eigen risico kwijt wilt zijn in 2017 en voor welke dekkingen u verzekerd wilt zijn. Er is momenteel nog geen informatie over de basisdekking en aanvullende verzekeringen bekend gemaakt. Eind november kunt u beginnen met vergelijken van zorgverzekeringen voor 2017.

Zorgverzekering vergelijken 2017 belangrijk

Het vergelijken van zorgverzekeringen is voor veel mensen iets waar ze tegenop zien. Het aantal aanbieders en de verschillende pakketten wordt ook ieder jaar meer en het is soms erg onoverzichtelijk. En dan zijn er ook nog allerlei collectieven waar je je kunt aansluiten om op die manier korting te krijgen op je verzekering. Het is belangrijk een goede zorgverzekering 2017 te kiezen die past bij jouw behoefte, maar het is natuurlijk lastig te voorspellen of je het komende jaar gezond zult blijven of niet, dit heb je immers voor een groot deel niet zelf in de hand.

Aanvullende pakketten vergelijken

Behalve op de premie voor de verplichte basisverzekering kun je ook op de aanvullende pakketten bezuinigen. Je mag een aanvullende verzekering bij een andere aanbieder afsluiten als waar je de basisverzekering hebt. Houd er wel rekening mee dat een verzekeraar je mag weigeren voor de aanvullende verzekering, in tegenstelling tot de basisverzekering waar de acceptatieplicht wettelijk is geregeld. Ook hanteren verzekeraars vaak lagere premies voor de aanvullende pakketten als je bij deze aanbieder ook de basisverzekering afsluit.

Kies waar voor je geld

Bepaal wat je nodig hebt voordat je een zorgverzekering 2017 afsluit. Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of is je gebit niet zo goed? Dan is het verstandig om een aanvullend pakket te kiezen dat hiervoor een goede dekking geeft. Ben je niet vaak ziek dan kun je ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen zodat je premie lager is. Het is dan wel verstandig om het bedrag aan eigen risico achter de hand te hebben in de vorm van spaargeld, zodat je niet in de financiële problemen komt op het moment dat er toch wat gebeurt. Want ook al heb je een goede gezondheid, je kunt ook ergens over struikelen en je enkel breken. Dan is dat eigen risico meteen verbruikt bij je bezoek aan het ziekenhuis.

Vanaf november worden de premies weer bekend gemaakt

De premies voor de zorgverzekeringen worden in november 2016 bekend gemaakt. Zodra de informatie van de verschillende zorgaanbieders bekend is kun je op deze website de diverse verzekeringen en pakketten met elkaar vergelijken. Afhankelijk van waar jij je voor wilt verzekeren kun je een keuze maken uit het aanbod dat wij overzichtelijk voor je presenteren. Wij zullen zodra de verzekeraars hun premies bekendmaken de informatie op onze website beschikbaar hebben zodat je gemakkelijk kunt vergelijken. Het is verstandig om van te voren een lijstje te maken met opties die je graag in je zorgverzekering wilt hebben zoals aantal behandelingen bij de fysiotherapeut, budget voor je tandartsverzekering en andere zaken die niet in de basisverzekering worden geregeld zoals kraamhulp en alternatieve geneeswijzen. Ook zijn sommige vergoedingen in de basisverzekering lager dan wanneer je je hiervoor aanvullend verzekert. Dit kan ook een reden zijn om voor een aanvullend pakket te kiezen.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket

Fysiotherapie is gedeeltelijk opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wat een verzekerde precies vergoed krijgt, is afhankelijk van de oorzaak en de leeftijd van de verzekerde. Voor fysiotherapie die niet is opgenomen in het basispakket, kan een verzekerde zich aanvullend verzekeren. Welke voorwaarden zijn er om fysiotherapie vergoed te krijgen vanuit de zorgverzekering?

Fysiotherapie tot het 18e levensjaar

Verzekerden tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt ook voor de zogenaamde oefentherapie. Bieden de 9 behandelingen niet voldoende resultaten? Dan een verzekeraar besluiten om nog maximaal 9 behandelingen te vergoeden. Heeft uw zoon of dochter een chronische aandoening? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van alle behandelingen.

Fysiotherapie na het 18e levensjaar

Fysiotherapie voor 18 jaar en ouder wordt niet vergoed vanuit het basispakket, tenzij u te kampen heeft met een chronische aandoening. U betaalt echter wel de eerste 20 behandelingen zelf, voordat u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Houd u er rekening mee dat de eerste 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per verzekeringsjaar. Heeft u bekkenfysiotherapie nodig en lijdt u aan urine-incontinentie? Dan krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed. Kijk voor meer informatie en een fysio bij u in de buurt op de website van Fysiotherapie Amsterdam of Fysiotherapie Amersfoort.

Fysiotherapie en eigen risico

Worden uw fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering? Houd u er dan rekening mee dat dit onder het eigen risico valt. Bovendien is het van belang dat u een doktersverklaring heeft waarin wordt aangegeven dat fysiotherapie nodig is voor uw aandoening. Alleen dan komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket en de aanvullende verzekering. Dit is vooral van toepassing voor mensen die chronisch ziek zijn.

Fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering

Naast de reguliere vergoeding vanuit het basispakket, kan iemand zich ook aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Daardoor worden meer behandelingen vergoedt. Wilt u weten welke behandelingen uw zorgverzekeraar vergoedt? U kunt dit terugvinden in de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen is het mogelijk dat u een eigen bijdrage dient te betalen voor fysiotherapie. Dit is iets om rekening mee te houden als u structureel fysiotherapie nodig heeft.

Als u weet dat u jaarlijks diverse fysiotherapiebehandelingen nodig heeft, houd daar dan bij de keuze voor uw zorgverzekering rekening mee. Daarmee bespaart u hoge zorgkosten en kunt u deze zoveel mogelijk beperken.